Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Myrägg på menyn : konstig mat från hela världen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172262331
Titel
Myrägg på menyn : konstig mat från hela världen
Författare
Öström, Mia
Förlag
Opal
Utgivningsår
2020
Omfång
37 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 247 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
288 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Mia Öström har skrivit en spännande, lärorik bok med roliga, fascinerande fakta om mat med klockrena illustrationer av Per Gustavsson.   Visste du att i vissa delar av världen äter man rätter med blod i för att bli stark? Eller att man kan göra omelett på spindelägg? Vad är egentligen konstig mat? Det som anses konstigt att äta i Sverige tycker många i andra delar av världen är vardagsmat, och tvärtom. I den här boken guidar Mia Öström oss genom en värld av fascinerande, ruggig, ruttnad, giftig och ibland till och med levande mat. Vi får följa med till olika delar av världen, se hur väder, kultur och religion påverkar vad vi har på menyn.  Ett historiskt perspektiv lär oss hur matvanor förändrats genom tiderna och vad man äter när man all mat är slut. Per Gustavssons lysande illustrationer ger oss en helhetsupplevelse som ibland är lite äcklig, men mest rolig!