Pasta - en samling med läckra recept
Inbunden bok. Parragon Books Ltd. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Som ny invändigt. Pärmen har mindre hanterings spår och lite nött i övre pärmrygg.
Pasta - denna blandning av mjöl, olja och ägg - har ända sedan romarrikets dagar varit en del av det europeiska köket, och i Asien har den varit känd minst lika länge. Ändå har pastarätter aldrig tidigare varit så populärt som i dag, eller förefallit mer moderna vare sig det handlar om orientaliska nudlar eller någon av alla de italienska pastaspecialiteterna.
Pasta är en inspirerande kokbok med ett spännande utbud pastarecept från hela världen, där samtliga är utformade för att passa hemmakocken.
Ett kapitel innehåller recept på soppor, ett annat aptitretare, förrätter och lätta måltider. Sedan följer recept på pasta till kött eller fågel, fisk och grönsaker och till sist finns även ett kapitel med aptitretande pastadesserter. Samtliga recept är enkla att följa och innehåller färska högklassiga ingredienser. Boken är vackert formgiven och en uttömmande guide till perfekta pastarecept.
Recept på tex; minestrone, soppa med bönor och pasta, italiensk fisksoppa med bacon, kycklingsoppa, soppa med räkknyten, nudelsoppa, kycklingravioli i dragonbuljong, nudelsoppa med oxkött, ravioli alla parmigiana, carbonara, pastaomelette, spagetti med ricottasås, spagetti olio e aglio, rigatoni fylld med tonfisk och ricotta, pastaccio, köttfärslimpa i lager, köttbullar i italiensk rödvinssås, fylld cannelloni, spagetti bolognese, pasta & fläskfile i gräddsås, risnudlar med kyckling, citronkyckling, lasagne med kyckling och skinka, filipinokyckling, baconklädd forell, spagetti al tonno, räknudlar, lasagnerullar med lax, musselspagetti, spagetti al vongole, farfallini med smörad hummer, siciliansk pasta, pasta puttanesca, spagettini med krabba, pasta vongole, grönsaksravioli, pastapesto, lasagne med zucchini och aubergine, hemgjorda nudlar, pasta med päron och valnötter, tysk nudeldessert, gratinerad söt ravioli, hallonfusilli mm
