Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sonic Nummer 20 Sommaren 2006

Sonic Nummer 20 Sommaren 2006

Tidning, tidskrift.

Häftad, 130 sidor, 450 gram. Gallrat biblioteks-ex. med en etikett på omslaget.

PRIMAL SCREAM
De har tillbringat över två decennier i branschen. Trots detta är Primal Scream fortfarande på jakt efter kickarna och ytterst ovilliga att stå still. Nu är de aktuella med sin nionde fullängdare »Riot City Blues« och förväntningarna är förstås höga. Andres Lokko har träffat Bobby Gillespie i ett antal olika lokaler och i ett antal olika tillstånd för att ta reda på vad de har på gång nu. Let?s get down to the real nitty gritty.

SCOTT WALKER
Scott Walkers karriär har varit lång och krokig, från firad tonårsidol och vårdare av Brel-traditionen på sextiotalet till den avant-dödsmässe-entusiast vi känner honom som idag. Nyligen släppta »The Drift« är hans första skiva på elva år och den är en skrämmande och fascinerande upplevelse. Fredrik Strage pratade med Walker om Mussolinis flickvän, 11 september och affärsluncher.

MANDO DIAO
Borlänges mest rockande rock?n?roll-pluton är förstås Mando Diao. Två plattor har de hittills släppt och kanske framför allt Tyskland och Japan har tagit dem till sina hjärtan. Alster nummer tre kommer i höst och lär få Motown-blodet att pumpa i de mest cyniska av rockhjärtan. I alla fall om man får tro Mats Olssons intervju med Mando Diaos låtskrivare Gustaf Norén och Björn Dixgård i Sonic nummer 29.


TOM VERLAINE
Televisions »Marquee Moon« (1977) och »Adventure« (1978) är två klassiska skivor. Arkitekten bakom dem heter Tom Verlaine, som efter Televisions korta karriär tog sin rockvision vidare på en serie soloalbum på åttiotalet, återbildade Television 1992, släppte en instrumentalplatta och tystnade sedan på skiva. Efter att ha »sovit« i tretton år har Verlaine nu släppt två album på en gång. Håkan Steen tog en fika med mannen i New York.

BALTIMORE CLUB!
Genom att plocka hej vilt från chicagohouse och hiphouse, hard soul och tidig breakbeat skapade ett gäng Baltimore-residerande entusiaster i slutet av åttiotalet en alldeles egen typ av musik, som fick namnet Baltimore club. I dag - tack vare Spank Rock och DJ-duon Hollertronix - är Baltimore club större än någonsin. Martin Gelin for till Baltimore för att gå på klubb och snacka med rätt människor.

LENNART
Lennart Perssons retrokrönika tar sig i detta nummer an skivsamlande arkeologer.

FLER ARTIKLAR
Phoenix, Dixie Chicks, Juana Molina, Shugo Tokumaru, Camera Obscura, Jim Dickinson, Rick Ross, Regina Spektor, Midlake med flera.

RECENSIONER
Nytt: Cut Chemist, Lambchop, Atomic Swing, ESG, The Bear Quartet, Cam?ron, Under Byen, Final Fantasy, TV On The Radio, Neil Young, Wiley med flera.
Retro: Chris Isaak, Dinosaur Jr, Grateful Dead, Johnny Cash, Daft Punk, The Nomads, Jackie Wilson med flera.
Konserter: Diplo, Bruce Springsteen, Tinariwen med flera.
Böcker: »Hip-Hop Inc. ? Success Strategies of the Rap Moguls«, »Rockabilly ? en bok om de sista romantikerna« med flera.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish