Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sonic Nummer 27 Våren 2006

Sonic Nummer 27 Våren 2006

Tidning, tidskrift. Häftad, 106 sidor, 360 gram.

Mycket gott skick. THE CONCRETES
Påståendet att saker och ting har gått väldigt snabbt för den stockholmsbaserade och DIY-ivrande gruppen The Concretes är ljug, men vad man däremot med lätthet kan hävda är att deras form-, karriär- och försäljningskurva ständigt pekat uppåt. Oktetten är nu aktuell med sin andra fullängdare - den Mike Mogis-producerade »In Colour« - och förväntningarna är stora. Marcus Joons sluter upp bredvid The Concretes i London för att titta på när de spelar in en video och ställa frågor.

THE KNIFE
Karin och Olof Dreijer är tillbaka och om du undgått det misstänker vi att du bor under en sten. The Knife är ju storspelare på poparenan nu, och när de släpper uppföljaren till framgångssagan »Deep Cuts« har de mångas öron och ögon på sig. Själva verkar Karin och Olof ta allt med ro, något Emil Arvidson upptäcker när han intervjuar dem. De vill mest berätta sagor, lyssna på Fleetwood Mac, läsa Charles Burns och klä sig i fågelmasker. Inget är som vanligt, allt är som vanligt, med andra ord.

CHIC
I den stora musikordboken står det inte »disco: se Chic«, men det skulle kunna göra det. Under slutet av sjuttiotalet levererade denna konstellation ? alltid ledd av Nile Rodgers ? osvikliga klassiker som »Le Freak« och »Good Times«. Dess betydelse går inte att ifrågasätta. Martin Theander har träffat Rodgers i hans hem utanför New York. Här levererar han inte bara en öppenhjärtig intervju med en av populärmusikens främsta låtskrivare och producenter. Vi får också den kompletta guiden till all things Chic.

THE RADIO DEPT.
Om något svenskt band definierar uttrycket »att gå sin egen väg« är det The Radio Dept. I snart tio år har Johan Duncanson och Martin Larsson musicerat ihop. Via en fullängdare och en handfull EP:s har de levererat toner som vissa håller för de vackraste någonsin medan andra trott att stereon gått sönder. Den 12 april släpps det andra albuumet med The Radio Dept. Jenny Damberg har hängt med Martin, Johan och tredje medlemmen Daniel Tjäder i Malmö.

LENNART
Lennart Perssons retrokrönika tar sig i detta nummer an den underskattade femtiotalsstjärnan Ricky Nelson.

FLER ARTIKLAR
Damian Marley, Andreas Mattsson, The Elected, Thieves Like Us, Diplo, Black Angels, Petter, Ebba Forsberg, Paul Wall och Jenny Lewis.

RECENSIONER
Nytt: The Flaming Lips, Cat Power, Arctic Monkeys, Sparks, Kieran Hebden and Steve Reid, The Knife, Donald Fagen, The Tiny med flera.
Retro: »Big Apple Rappin?«, Johnny Cash, Guitar Wolf, The Everly Brothers, Liverpool Echo, Etta James med flera.
Böcker: »Guided By Voices - A Brief History«, »Freak - Boken om Freddie Wadling«, »Rednecks & Bluenecks« med mera.
Konserter: The Strokes, Oasis med flera.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish