Svamp: ta till vara och laga till. Recept Svampar 212 sidor.
Inbunden bok.
Mycket gott skick.
Svamp, ta tillvara och laga till handlar om att ta tillvara svamp genom olika konserveringsmetoder - främst torkning - och sedan laga till den. Det är alltså ingen bok om att plocka svamp men den har en innehållsrik artförteckning där man art för art kan se vilken svamp som lämpar sig för torkning eller vilken som är direkt olämplig att djupfrysa t ex.
De cirka 290 recepten utgör bokens huvuddel. Här finns recept på varmrätter, grytor, soppor, buljonger, gratänger, färser och patéer, vegetter, stuvningar och såser, fritering, pajer och pizzor, piroger, varma smörgåsar, bakning med svamp, pålägg och sallader, marineringar, svamp som drinktilltugg och som kryddor.
Författaren Sigri Sahlin, som också har skrivit boken Torkning av bär, frukt, grönsaker, svamp och örter har en mångårig erfarenhet av framförallt torkning av svamp men beskriver här dessutom hur man djupfryser, konserverar, saltar in, mjölksyrejäser samt gör olika inläggningar.
tp3