Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Växterna som bär hennes namn
Växterna som bär hennes namn Växterna som bär hennes namn Växterna som bär hennes namn

Växterna som bär hennes namn

Inbunden bok.

Nyskick. Skyddsomslag saknas. Växterna som bär hennes namn är en bok om mariaväxtnamnen. Namnen representerar på ett enkelt sätt tidigare tiders människors förhållande till växterna i hennes närhet och är ett immateriellt kulturarv som är värt att bevara.
Boken utgår från en etnobotanisk synvinkel och behandlar 133 svenska mariaväxter med totalt 274 marianamn; som presenteras i detaljrika beskrivningar med hänsyn till deras betydelse, ålder och härkomst. Berättelser och herbariefoton vävs in i texten.
Del 1 i boken ger en kort beskrivning av jungfru Maria, både ur ett mytologiskt och ett idéhistoriskt perspektiv som drottningen, jungfrun och den goda husmodern. Vidare behandlas här bland annat teman som symbolspråk, läsningar och mariakult. I del 2 ges en ingående beskrivning av marianamnen och även brud-, maj- och gullväxter. I del 3 beskrivs mariasymboler som till exempel sänghalm, nycklar, kroppsord, kläder, redskap och växter. Del 4 tar upp olika övriga teman om mariaväxterna, del 5 mina källor och del 6 ett antal omfattande och överskådliga tabeller över marianamn, -växter, -symboler mm.
Författaren Jenss Eijvind Hansen är biolog och etnobotaniker, bosatt i Hälsingland. Han har under många år studerat växtriket ur många olika aspekter och i denna bok fördjupat sig i de kulturella sambanden mellan växterna och deras historiska namn.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188925121
Titel
Växterna som bär hennes namn : jungfru Maria i etnobotaniken
Författare
Hansen, Jenss Eijvind
Förlag
Bokförlaget K&R
Utgivningsår
2024
Omfång
249 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 217 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
568 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Växterna som bär hennes namn är en bok om mariaväxtnamnen. Namnen representerar på ett enkelt sätt tidigare tiders människors förhållande till växterna i hennes närhet och är ett immateriellt kulturarv som är värt att bevara. Boken utgår från en etnobotanisk synvinkel och behandlar 133 svenska mariaväxter med totalt 274 marianamn; som presenteras i detaljrika beskrivningar med hänsyn till deras betydelse, ålder och härkomst. Berättelser och herbariefoton vävs in i texten. Del 1 i boken ger en kort beskrivning av jungfru Maria, både ur ett mytologiskt och ett idéhistoriskt perspektiv som drottningen, jungfrun och den goda husmodern. Vidare behandlas här bland annat teman som symbolspråk, läsningar och mariakult. I del 2 ges en ingående beskrivning av marianamnen och även brud-, maj- och gullväxter. I del 3 beskrivs mariasymboler som till exempel sänghalm, nycklar, kroppsord, kläder, redskap och växter. Del 4 tar upp olika övriga teman om mariaväxterna, del 5 mina källor och del 6 ett antal omfattande och överskådliga tabeller över marianamn, -växter, -symboler mm. Författaren Jenss Eijvind Hansen är biolog och etnobotaniker, bosatt i Hälsingland. Han har under många år studerat växtriket ur många olika aspekter och i denna bok fördjupat sig i de kulturella sambanden mellan växterna och deras historiska namn.