Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Drottnigar är också människor. Sex kvinnoöden på Stockholms slott

Drottnigar är också människor. Sex kvinnoöden på Stockholms slott

Inbunden bok. 1996. 480 sidor.

Nära nyskick. Boken handlar om:
Désirée, den franska borgarflickan från Marseille, en tid förlovad med Napoleon. Désirée, Carl XIV Johans gemål är Bernadotternas stammoder. Långa tider bosatt i Paris. ”Vad man är dum som ger upp friheten, då man äger den”, skriver hon till sin syster.
Joséphine, den tyska katolska prinsessan, som efter att ha upplevt kärlekens svek från sin make Oscar I, förstår att bruka sin makt i den fråga hon brinner för i sitt protestantiska rike. Hon kämpar för religionsfrihet. Joséphine är mor till två kungar, Carl XV och Oscar II.
Lovisa, den förmögna men blyga och intelligenta holländska prinsessan, som ständigt får leva i skuggan av sin make Carl XV:s älskarinnor och i sorgen av den tidigt bortgångne lille sonen, arvprinsen Carl Oscar. Också mor till ”Sessan”, blivande drottning av Danmark. Översätter böcker till svenska.
Sophie, den tyska prinsessan från Nassau, i Sverige kallad Sofia, gift med Oscar II, om vars söner man sjunger: ”Prinsar föds inte lika, en vill måla, en predika”. Starkt motarbetad envisas hon med att reformera svensk sjukvård. Det är hon som grundar Sophiahemmet i Stockholm. Mor till fyra prinsar, den äldste blivande Gustaf V.
Victoria
Den begåvade tyska prinsessan från Baden med klen hälsa uppfostrad under mottot: ”Du måste”. Gift med Gustaf V och mor till tre söner, blivande Gustaf VI Adolf, prins Wilhelm och prins Erik, svårt handikappad. Bor större delen av sitt liv i Italien, sitt ”allraegnaste hem” i Sverige bygger hon på Öland, Solliden. Victoria är en framstående fotograf.
Louise, Prinsessan av Battenberg, sjuksköterska i Frankrike under första världskriget. Gift med Gustaf VI Adolf, änkling efter kronprinsessan Margareta, ”Princess Daisy”. Hon blir fem moderlösa barns ”aunt Louise” på Stockholms slott. En humoristisk drottning som anser att en kunglig person bör antingen vara frisk eller
död!
160 bilder i svart/vitt. 22,5x19 cm. Rygg lite blek, ej farlig. Svenska. Nära nyskick. (240508)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish