Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den nionde graven [kriminalroman]

Den nionde graven [kriminalroman]

Inbunden bok

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Forum. 2015. 568 s. 15,5 x 23,5cm. Omslaget har slitage i ovankant.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137144825
Titel
Den nionde graven
Författare
Stefan Ahnhem
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2015
Omfång
568 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 234 mm Ryggbredd 44 mm
Vikt
930 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Skulle du döda för den du älskar?

Många kommer att förfasas över mina handlingar. Några kommer att se dem som en hämnd för alla de oförrätter som har begåtts, andra som en makaber lek för att gäcka systemet och visa hur långt man kan gå. Men det stora flertalet kommer att vara rörande överens om att det är en ytterst sjuk människas gärningar. Alla kommer att ha fel ...

Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.

Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet fortfarande Säpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget är som det tycks vara och att mäktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.

Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige.

Den nionde graven är en intrikat konstruerad thriller där Stefan Ahnhem berättar vad som drev Fabian Risk att lämna Stockholm och flytta tillbaka till Helsingborg. Fabian och Dunja korsar som främlingar varandras spår i ett vinterkallt Skandinavien och dras allt djupare in i konspirationen som visar sig vara värre än vad de någonsin kunnat föreställa sig.
Stefan Ahnhem tilldelades priset Crimetime Specsavers Award 2015, för sin debut Offer utan ansikte.

"Det finns gott om riktigt spännande scener, som den fruktansvärt läskiga inledningsscenen med den danska kvinnan som går hemma och är mörkrädd."
DN "Stefan Ahnhem har återigen skrivit en riktig bladvändare. Att bygga upp spännande scener i en bok är något som författaren behärskar till fulländning. Boken är väl genomtänkt och trots att det är många karaktärer som figurerar i boken knyts alla trådar samman på ett självklart sätt i slutändan."
Johannas deckarhörna, bokblogg"Tänk dig en blandning av ”När lammen tystnar” och filmen ”Seven” och lägg till lite svensk familjeångest."

Helsingborgs Dagblad"Jag är fullkomligt övertygad om att Den nionde graven också blir en succé för såväl författaren som förlaget."

HallandsPosten"Han kan konsten att skriva en slipad kriminalthriller och håller spänningen uppe genom
hela verket. Den nionde graven är en driven fortsättning på debuten."
BTJ