Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Guld mänsklighetens gissel

Guld mänsklighetens gissel

Häftad bok. Hörsta förlag. 1961. 309 sidor.

Mycket gott skick. GULD – MÄNSKLIGHETENS GISSEL
Guldets historia – det är historien om ett ändlöst lidande och otaliga förbrytelser i skuggan av den eviga drömmen om rikedom och världsherravälde. Redan faraonerna byggde sin härskarställning på guldets makt. Deras guldgruvor låg i landet Punt-Ofir.
Konung Salomon, Alexander den Store, Caesar – kunde erövra världen endast genom sina omätliga guldskatter. Det romerska rikets slutliga sönderfall och undergång hängde intimt samman med bristen på guld.
På sin jakt efter det berömda guldlandet – Eldorado – skövlade conquistadorerna den sydamerikanska kulturen och förde dess skatter över haven till Spanien.
Guldfebern spred sig. Clondyke, Comstock och Minas Geraes var namn som förledde tiotusentals människor att sälja sina hem och ägodelar och börja den mödosamma vandringen till avlägsna fyndplatser. Många dog av strapatserna – en på tiotusen fann guld och rikedom.
Guldets makt över människan är idag lika stark som förr. Witwatersrands gruvfält i Sydafrika påminner om att guldet alltid varit en värdemätare på människans framsteg men också ett mått på hennes lidande.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish