Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
 Den oförgängliga filosofin

Den oförgängliga filosofin

Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1952. 342 sidor.

Mycket gott skick. Första och enda svenska upplagan. Tillskrift på försättsblad. Smärre hanteringsspår i pärmarna. Till svenska av Daniel Andreae.

Aldous Huxley (1894-1963) var en av Englands mest framstående prosaförfattare. Han var från början agnostiker och nihilist och blev känd som en intellektuell genomskådare och avslöjare. Men han närmade sig mystiken, och 1945 gav han ut en religiös antologi med egna kommentarer, "Den oförgängliga filosofin", som kom på svenska 1952 i översättning av Daniel Andreæ (Natur och Kultur). Detta är en av de stora böckerna inom det mystiskt och indiskt orienterade sanningssökandet. Den kan göra ett mäktigt intryck på den filosofiskt sinnade och fylla medvetandet med insikt, kraft och glädje.
Den oförgängliga filosofin, skriver författaren, erkänner att det är en gudomlig verklighet som är själva väsendet i tingen, i livet och i själarna. Denna filosofi ser också själen som något likartat eller rent av identiskt med den gudomliga verkligheten. Och den ser människans yttersta livsmål vara kunskapen om den allestädes närvarande och allt genomträngande grunden för all existens.
Huxley menar att dessa tankar är uråldriga och universella. Man kan träffa på dem outvecklade hos primitiva folk, och de finns i fullt utvecklade former i de högre religionerna. De började komma till uttryck i skrifter för tjugofem århundraden sedan, och har därefter behandlats av många författare på alla de förnämsta språken.
Huxleys bok innehåller många belysande citat, med kommentarer, från en rad skrifter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish