Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Zazzis pasta

Zazzis pasta

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 128 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Omslaget lite buktande upptill. Boken bra

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127355064
Titel
Zazzis pasta
Författare
Alexandra Zazzi
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2003
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
810 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En personlig kokbok med recept på läckra pastarätter, som pastaknyten med spenatfyllning och valnötssås, ugnsgratinerad pasta med soltorkade tomater och kyckling och mycket annat. Passionen för det italienska köket smittar av sig och Italien känns ständigt närvarande.

Pastan står i fokus i Alexandra Zazzis första kokbok. Dessutom får vi en informativ presentation av den underbara olivoljan – oumbärlig i ett äkta italienskt kök – och en lektion i hur man gör egen färsk pasta, t ex tortelloni rossi alla salvia med en smakrik hemlagad tomatsås till.
Här finns både snabba och prisvärda förslag på pastarätter och lite dyrare lyxigare när man känner för att spränga plånboken. Tips på barnens pastafavoriter och flera olika pastarecept med fisk, kött och grönsaker presenteras också.
Utöver ett 50-tal härliga pastarätter bjuder Alexandra på sig själv med små anekdoter och historier både från Sverige och från barndomsåren i norra Italien.

Alexandra Zazzi blev ett välbekant ansikte för den stora allmänheten då hon vann SVTs dokusåpa Robinson 1998. Tillsammans med sin man driver hon italienska gourmetbutiken PASTA e PANINI i centrala Göteborg, där hon själv är kökschef. Butiken fungerar även som cateringverksamhet och café. Hon skriver regelbundet i tidningen Matmagasinet och har tidigare bland annat kunnat ses som kock i TV 4. Som 11-åring
kom Alexandra till Sverige tillsammans med
sin italienske pappa och svenska mamma.

Lennart Sjöberg är matfotograf. Bl :a svarar han för fotot i fiskkokboken Ät mej.

Lars Åkerström är fotograf och har tagit bokens miljöbilder från Italien.