Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Björn Berg i Alf Henriksons sällskap
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197684934
Titel
Björn Berg i Alf Henriksons sällskap
Författare
Alf Henrikson - Catharina Grünbaum - Björn Berg
Förlag
Alf Henrikson-sällskapet
Utgivningsår
2010
Omfång
124 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
205 x 171 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
378 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vem känner inte till att det är konstnären Björn Berg som skapat den tecknade Emil och hela Lönneberga? Men många har mött Björn Berg också på andra håll, inte minst som tecknare åt journalisten, historikern och dagsversskribenten Alf Henrikson.
De båda gjorde tillsammans verk som ”Svensk historia”, ”Hos etruskerna” och ”Alla tider”, med ett myller av människor från urtid till våra dagar, de gjorde lekfulla böcker som ”Alfabetets användning anar aporna aldrig” och ”Lyriken från PST” och de skapade den helhet som vers och teckning utgör i det som kallas dagsvers – under åren tiotusentals på Dagens Nyheters Namn och Nytt-sida.
I mer än fyrtio år, från 1952, arbetade de ihop. För att lyfta fram Björn Bergs genialiska mångsidighet har Alf Henrikson-sällskapet nu givit ut ”Björn Berg i Alf Henriksons sällskap”.
Här finns historiska teckningar med noggrant studerade detaljer, här finns raskt och drivet återgivna intryck från reportageresor, här finns sinnrika idéteckningar och här finns vad Alf Henrikson kallade ”Björns spralliga gubbar”.