Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
KINESISK HISTORIA – bok i nyskick i praktiskt skyddande box

KINESISK HISTORIA – bok i nyskick i praktiskt skyddande box

Inbunden bok. Bonniers. 1967. 470 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK. SANNOLIKT VARE SIG LÄST ELLER BLÄDDRAD I TIDIGARE.
TILLFÄLLE att köpa ett mycket fint exemplar av Alf Henriksons verk om Kinas historia. Boken ligger i en skyddande box. Det är en exklusiv utgåva med övre sidkanten i guld.
KINESISK HISTORIA har skrivits av kinesiska män på Herodotos tid lika väl som på Lenins, och har i alla tider skrivit ett språk som alltjämt är begripligt för läskunnigt folk i Kina. Landets flertusenåriga kulturtradition är nämligen obruten intill våra dagar. Men Kina har varit invaderat, delat, splittrat, stympat och söndertrasat många gånger under tidernas lopp, ungefär som Europa. Kinesisk historia är därför både omväxlande och dramatisk och erbjuder mycket spännande läsning som ger upphov till eftertanke och självrannsakan.
Detta blir uppenbart i Alf Henriksons och Hwang Tsu-Yüs KINESISK HISTORIA, i vilken berättas om Kinas öden från rikets uppkomst och fram till våra dagars kommunistiska stat. I denna skildring av de säkra verkligheterna i händelseförloppen har emellertid inmängts referat av klassiska kinesiska berättelser och även rena sagor, ty sådant har lika mycket som historiens fakta format kinesernas syn på sig själva. Av samma skäl berättas det fylligt om vishetslärare och poeter, vilkas verk har påverkat många generationers politik och livssyn i Kina. KINESISK HISTORIA är sålunda en skildring med brett register.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish