På menyn Allan Hult
Inbunden bok. Eget + kokbokhandeln. 1999. 176 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bok i presentskick. Allan Hult, flög först under radarn för mig innan jag började läsa boken. Här har vi Svensk kulinaritiks doldis och Grand old man! En av de som utrotade brun såsen och införde ett kök med mer influenser från Europeiska kontinenten! Generation Tore Wretman men aktiv i Göteborg dvs. Pressen och det allmänna Stockholmssyndromet inom mat och kändisvärlden missade honom lite. Endast Povel Ramel på turné insågs hans storhet och diktade på känd melodi: och över alltihopa lyser Allan Hult. Restauranger som spark Avenue, Lorensberg, fick en stark och omvittnad push framåt av Allas recept alltid på topp! Som person? Arbetsmysra kulinarisk missionär och en räv bakom vardera örat. Det här är Svensk restauranghistoria en bok som avslutas med en rad superba restaurang recept signerad av majstron!
