Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stora boken om Skånska slott och herrgårdar

Stora boken om Skånska slott och herrgårdar

Inbunden bok. Västerås : Sportförl. 244 sidor.

Nära nyskick. PRESENTSKICK.
”Om dessa murar kunde tala…” Hur många gånger har inte denna fråga uppkommit i tankarna hos en tillfällig betraktare av ett praktfullt slott eller en underskön herrgård? Och tänk – i Skåne finns det mer än 200 slott, borgar och herrgårdar! Nu finns möjligheten, att med en bok som denna, glänta på dörren till en förfluten makalös värld av skånsk slottshistoria.
Med Jonny Ambrius som ciceron blir resan genom det historiska skånska slottslandskapet en färd där inte blott byggnaderna presenteras, utan även människorna som levat och verkat där träder fram. Kungar, grevar, vackra adelsdamer och hänsynslösa rovriddare väcks åter till liv och berättar genom sina gärningar om när deras tid var.
De viktigaste slotten och herrgårdarna presenteras historiskt ingående och åtföljs av utsökt vackra fotografier signerade Lennart Månsson. Övriga herrgårdar, borgar och även officersboställen presenteras genom kortare artiklar där bland annat stiltyp, anläggningsår, förste ägare och så vidare förekommer. Vägbeskrivning och om stället är tillgängligt för allmänheten finns med i texten vid samtliga drygt 200 anläggningar. Dessutom porträtteras arkitekterna som gjorde ritningarna till de skånska herremanshemmen.
Med STORA BOKEN OM SKÅNSKA SLOTT OCH HERRGÅRDAR i bagaget kommer man garanterat att få ett betydligt trevligare minne med sig hem än vid tidigare besök på exempelvis Glimmingehus – då man efteråt kanske blott kom ihåg att ”huset varit väldigt stort”.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9188541312
Titel
Stora boken om Mälardalens slott och herremansgårdar
Författare
Hellstedt, Jane
Förlag
Västerås : Sportförl
Språk
Svenska