Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789152637487
Titel
Gudstro : existentiella och intellektuella perspektiv
Författare
Jeffner, Anders
Förlag
Verbum AB
Utgivningsår
2018
Omfång
272 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
450 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Gudstro - Existentiella och intellektuella perspektiv ställs de grundläggande teologiska frågorna om människan, Gud och andligheten. Är det möjligt att bära en gudstro i vår vetenskapliga tid? Vad innebär den i så fall? Vad kan menas med evigt liv och har människan en fri vilja? Forskning visar att sekulariseringen fortfarande tycks öka i vårt land. Samtidigt ser vi att religion och andlighet är högst närvarande i vårt samhälle. Denna bok lockar till fördjupande och utmanande läsning, enskilt eller i grupp.
Boken behandlar en teologisk kärnfråga: gudstrons existentiella relevans och intellektuella trovärdighet i vår tid. Det är en bok för alla som söker teologisk bildning och vill orientera sig i frågan om hur Guds existens berör våra liv - för att förstå andra och för att göra egna val.
Innehåll är uppdelat i fyra olika delar, Gudtrons grund, De abrahamitiska religionernas Gud, Grundproblem i kristen gudstro och Gud i språket och framtiden.
De skribenter som bidragit till boken Gudstro är:
Erik Blennberger (1947–2018) var teologie doktor i tros- och livsåskådningsvetenskap och professor i etik på Ersta Sköndal Bräcke högskola.
Carl Reinhold Bråkenhielm är professor emeritus i empirisk livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet.
Thomas Ekstrand är docent och universitetslektor i systematisk teologi med livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet.
Anne-Louise Eriksson är teologie doktor i tros- och livsåskådningsvetenskap och rektor för Svenska kyrkans utbildningsinstitut.
Mohammad Fazlhashemi är professor i islamisk teologi och filosofi vid teologiska institutionen vid Uppsala universitet. Han är också ledamot av Kungliga Vitterhetsakademien. 
Alon Goshen-Gottstein är judisk teolog, grundare av och ledare för Elijah Interfaith Institute (tidigare Elijah School for the Study of Wisdom in World Religions) i Jerusalem.
Eva-Lotta Grantén är docent i etik vid Uppsala universitet och kyrkoherde i Landskrona församling.
Cristina Grenholm är professor i tros- och livsåskådningsvetenskap och kyrkosekreterare vid Svenska kyrkans nationella kansli.
KG Hammar är teologie doktor och docent vid Lunds universitet. Han har varit rektor för pastoralinstitutet i Lund, biskop i Lund samt ärkebiskop i Uppsala. Därefter gästprofessor i teologi vid Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet.
 
Werner G. Jeanrond är professor i systematisk teologi och Master av St Benet’s Hall vid Universitetet i Oxford.
Anders Jeffner är filosofie magister och teologie doktor. Han var professor i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala universitet 1976–2000 och preses i Kungliga Vitterhetsakademien 2002–2007.
Håkan Möller är teologie doktor och filosofie doktor samt docent i svensk litteratur vid Helsingfors universitet. Han är professor i litteraturvetenskap och vice prefekt för forskning vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet.
Mikael Stenmark är professor i religionsfilosofi vid Uppsala universitet.
Hanna Stenström är teologie doktor i Nya testamentets exegetik och högskolelektor vid Teologiska högskolan i Stockholm.