Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789113030036
Titel
Vänern och Vättern med Göta Älv, Trollhätte kanal och Göta kanal : din guide till skärgårdens öar, gäst- och naturhamnar
Författare
Angelica Parling-Lindström
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2012
Omfång
284 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
170 x 240 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
792 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En användarvänlig och lockande guide till Vänern, Europas tredje största sjö med 22 000 öar och skär. Dessutom ingår Göta älv, Trollhätte kanal, Göta kanal och Vättern för den som vill ta sig från kust till kust. Med hamnmätningar, flygfoton och tips på sevärdheter.

Författaren Harry Martinsson skriver om sitt möte med Vänern ombord på s/s Gerda: ”Runtom vatten och vatten. Vi sågo inte land. Det hade jag inte tänkt på”.

Många förknippar båtliv med vår väst- och ostkust, eller kanske ännu snävare: med Bohuslän och Stockholms skärgård. Sverige har mycket mer att erbjuda av storslagna naturupplevelser till sjöss. Vänern är Europas tredje största sjö; från Vänersborg till Karlstad är det ca 80 sjömil. Totalt upptar ytan 5650 km2 och vattenmängden lär vara 1/3 av allt sötvatten i landet.

Kommer man till Vänern slås man av den befriande känsla av orördhet och idyll som härskar på de 22 000 öarna och kobbarna.

Runtom Vänern finns många anrika och aktiva båtklubbar men turister som besöker sjön går ju ofta raka spåret Göta älv - Trollhätte kanal och sedan raka vägen mot Göta kanal. Följaktligen är Vänersborg, Spiken, Läckö slott, Mariestad och Sjötorp de platser där man kan se lite mer folk. Samtidigt börjar nu turismen ta fart och det dyker upp aktiviteter, hantverksbodar, små krogar och andra trevligheter lite var stans runt sjön.

Den här boken visar vägen till många av författarens favoriter en bit från allfarvägen och inspirerar till att lägga semestertid i vår största insjö. Den innehåller också hamnar och sevärdheter vid Göta älv och Trollhättekanal, samt i Landsort-Skanör tidigare publicerade Vättern och Göta kanal.

- 27 naturhamnar med detaljerade tilläggningsanvisningar och mätningar av Hydrographica.

- 52 gästhamnar och 12 klubbhamnar med information om tillgäng­lig service och sevärdheter.

- Ca 80 flygfotografier som underlättar navigeringen.

- Översikter för planering, natur, geografiska förhållanden, historia och en mängd värdefulla fakta om området.
Ytterligare fotografer: Sannel, Jesper
Ytterligare författare: Parling-Lindström, Angelica