Ungerska specialiteter
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2000. 318 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Salami, gulasch, crêpes fyllda med marmelad och många andra specialiteter: detta är det bästa av det ungerska köket! Från rejäla grytor, kötträtter och söta bakverk till dess mest utsökta kulinariska njutningar, erbjuder det ungerska köket en mängd möjligheter. Rikheten i landets kulinariska palett är ingen slump: öst och väst smälter samman i många typiska ungerska recept som inspirerar gourmeter att bli entusiastiska över det ungerska kökets underverk. Denna volym är dock mycket mer än bara en kokbok. Kommentarer beskriver den ungerska vinkulturens tradition, introducerar Tokaj, kungen av ungerska viner, och berättar om pepparens "eldiga" historia. Texterna sträcker sig över pusztans vida slätter, den kosmopolitiska Donaumetropolen Budapest och det ungerska landskapet med dess sandslätter, berg och vilda, romantiska skogar. Färgglada bilder inbjuder läsarna att delta i ett bondbröllop såväl som påsk- och julfester och att prova de raffinerade recepten.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9783829046954
- Titel
- Ungerska specialiteter
- Författare
- Anikó Gergely
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2000
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1424 g
- Språk
- Svenska
