Italiensk afton : maten - kulturen - musiken
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 118 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Plocka fram grytorna, bjud in vänner och korka upp ett gott vin. Hänge er åt en kväll i det främsta av Medelhavsköken - med andra ord, duka upp för en italiensk afton med recept och vintips, kulturhistoria, inspirerande bilder och en medföljande cd med musik av de italienska operamästarna.
Ann-Louice Dahlgren, född 1972, bor i Rom sedan många år där hon arbetar som frilansjournalist och konsult för italienska och internationella uppdragsgivare. Hon arbetar även med film och TV; som location manager och producent har hon hela Italien som arbetsfält.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789113026787
- Titel
- Italiensk afton : maten - kulturen - musiken
- Författare
- Dahlgren, Ann-Louice
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 554 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Musik, mat och vin går hand i hand och för många av den italienska operans mästare var gastronomin en viktig del i livet. På cd:n som följer med boken finns musik som ackompanjerar recepten från de olika regionerna. Författaren berättar om de fyra stora kompositörerna Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini och Ruggero Leoncavallo och deras förhållande till sin hemtrakts lokala kök.
Få länder har haft en så brokig historia som Italien, som blev enat så sent som 1871. Århundraden av invasioner och belägringar av turkar, araber, normander, österrikare, spanjorer och amerikaner har förstås satt sina spår även i det italienska köket.
Fattiga tider födde kreativitet. Samtidigt har man alltid värnat om traditionen och tagit till vara vad naturen erbjuder. Italienarna har förmånen att kunna odla frukt och grönsaker som på få andra ställen i Europa. Samtidigt är Mat är glädje och ett sätt att umgås som än idag förenar familj och vänner.