Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
På dina bara knän

På dina bara knän

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2000. 550 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Namnteckning på försättsbladet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127073715
Titel
På dina bara knän
Författare
Ann-Marie MacDonald
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2000
Omfång
550 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
810 g
Språk
Svenska
Baksidestext
På dina bara knän är en brett anlagd släktsaga som tar sin början vid sekelskiftet och sedan följer en familj fram till 1950-talet. Den utspelar sig till större delen på Cape Breton, en vindpinad ö på Kanadas östkust där kolgruvorna är den huvudsakliga näringen och befolkningen en brokig blandning av irländare, skottar, engelsmän, fransmän, västindier, araber och afrikaner.
Den unge, framåtsträvande James Piper, av irländsk börd, börjar sin bana som pianostämmare, fast besluten att aldrig bli kolgruvearbetare. Han gör stor skandal i det lilla gruvsamhället genom att gifta sig med en blott 13-årig flicka från en arabisk familj. I äktenskapet föds så småningom tre flickor. James är mycket stolt över sina synnerligen begåvade döttrar, dock överskrider hans faderskärlek ibland gränserna för det tillåtna. Där finns också en fjärde dotter, vars gåtfulla härkomst är familjens stora och laddade hemlighet. Familjen drabbas under årens lopp av många katastrofer och ingen kommer riktigt helskinnad ur det destruktiva familjemönstret. Världskrigen liksom ekonomiska och politiska kriser bildar hela tiden en dov bakgrund. Den dramatiska naturen är också en viktig medspelare i detta skakande familjedrama.
Berättelsen följer olika familjemedlemmar under olika epoker och berättarperspektivet förändras ständigt. Ann-Marie MacDonald vrider och vänder på sin berättelse och väjer aldrig för stora känslor och starka utspel. Parallellt med den händelsemättade historien om familjen Pipers öden och äventyr fångar hon skickligt tidsatmosfär och miljöer.

Översättning Ingvar Skogsberg

Ann-Marie MacDonald bor i Toronto och är en i Kanada välkänd skådespelerska och dramatiker. I Sverige är hon känd från filmen Sjöjungfruns sång från 1989 där hon hade en av huvudrollerna. På dina barna knän är hennes debut som romanförfattare. Boken har fått flera litterära utmärkelser.