Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Functional Foods : nutrition, medicin och livsmedelsvetenskap

Functional Foods : nutrition, medicin och livsmedelsvetenskap

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2005. 206 sidor.

Mycket gott skick. De senaste åren har intresset ökat för att genom medvetna kostval påve rka hälsan och minska risken för sjukdomar som diabetes, benskörhet, h järt?kärlsjukdomar och vissa cancerformer. Kunskapen kring sambanden m ellan kosten, olika specifika kostkomponenter och hälsan har ökat. For skningen inom området är intensiv i hela världen. Forskningsområdet ka llas functional food science.Bokens syfte är att presentera bakgrund o ch kunskap inom olika områden av functional food science. Bokens olika författare är alla specialister och forskare inom sina ämnesområden. De redogör för vad som är känt i dag och vilka förutsättningar som fin ns för att positivt påverka hälsan genom att äta ett specifikt livsmed el eller en livsmedelskomponent.Boken vänder sig i första hand till hö gskolestudenter som ett viktigt och aktuellt komplement till tradition ella böcker i näringslära. Det kan vara livsmedelsstuderande, nutritio nister, dietister, kostekonomer, hushållslärare, farmaceuter, apotekar e samt studerande inom olika vårdutbildningar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789144030654
Titel
Functional Foods : nutrition, medicin och livsmedelsvetenskap
Författare
Anna Blücher - Jan G Bruhn - Lars Ove Dragsted - Margaretha Jägerstad - Maria Lingaas - Johan Olsson - Anita Laser Reuterswärd - Birgitta Sundberg - Ingrid Undeland - Önning Gunilla
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2005
Omfång
206 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
415 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken presenterar bakgrund och kunskap inom olika områden av "functional food science".
Författarna är alla specialister och forskare inom sina ämnesområden. De redogör för vad som är känt i dag och vilka förutsättningar som finns för att positivt påverka hälsan genom att äta ett specifikt livsmedel eller en livsmedelskomponent.
Boken vänder sig i första hand till högskolestudenter som ett viktigt och aktuellt komplement till traditionella böcker i näringslära.
Det kan vara livsmedelsstuderande, nutritionister, dietister, kostekonomer, hushållslärare, farmaceuter, apotekare samt studerande inom olika vårdutbildningar.