Vår kokbok [1960 blå]
Inbunden bok. Kooperativa förbundets provkök / Rabén & Sjögren. 4 uppl. 1960. 523 sidor.
Gott skick.
Format 21,5 x 15 x 3 cm Vikt 950 g.
Inbundet mörkblått avtorkningsbart förlagsband med vit pärmdekor och ryggtext, FJÄRDE omarbetade och utökade upplagan, rikt illustrerad med sv/v foton och några planschsidor i färg. En gammal och klassisk kokbok med recept angivna mestadels i rymdmått istället för vikt, "en grundbok för allt som har med matlagning att göra". Vår kokbok utkom första gången 1951. Huvudredaktör var lanthushållsläraren och chefen på KF:s provkök Anna-Britt Agnsäter (1915-2006) som förespråkade minskad fettanvändning och som senare uppfann kostpyramiden. INNEHÅLL: Förord. Mått och vikt. Ugnsvärmetabeller. Rätter av mjöl, gryn, flingor och makaroner. Mjölk-, ost- och äggrätter. Fiskrätter. Kötträtter. Grönsaksrätter. Frukt- och bärrätter, efterrätter. Såser. Bröd. Smörgåsar. Godsaker och drycker. Litet om dukning och olika typer av traktering. Konservering. Förslag till middagar. Tillagningstider. Register.
// Inlagan är naturligt gulnad, fläckar, hundöron och vikningar samt enstaka marginalanteckning i blyerts förekommer, pärmarna har små hanteringsmärken, bindningen är något lös mot ryggen vid första och sista uppslaget. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [3995-10]
