Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
HEDVIG

HEDVIG

Inbunden bok. Bokförlaget Opal AB. Första uppl. 2010. 124 sidor.

Nyskick. Boken är en gallrad biblioteksbok. Verkar oläst. Inga märken eller markeringar förutom bibliotekets egen stämpel. Ur förlagets beskrivning: ”Elna är en tystlåten tjej. Även när hon blir trackad av Jocke som kallar henne tjockis så säger hon inget. Så plötsligt står Hedvig i klassrummet och ber läraren presentera henne. Sedan tar hon bara en plats och anser att lektionen ska fortsätta. Läraren är paff. De andra eleverna är paffa. Hedvig fortsätter i den andan. Hon säger till när hon tycker saker är fel. Hon hjälper andra när de är i knipa. Hedvigs stil är minst sagt annorlunda. Killarna faller direkt för hennes gåpåighet. Men ingen vet egentligen så mycket om Hedvig. Elna, som blir Hedvigs bästis, får veta lite grann men vi som läsare vet att det mesta hon säger, om inte allt, är lögner. Det är så att Hedvig liv inte är det bästa. Hemförhållandet är jobbigt. Hon har en utsliten mamma som bara kan släppa allt och falla ner på golvet och gråta. Varje steg upp till lägenheten lyssnar Hedvig instinktivt för att bestämma om mamma har en bra eller dålig dag. Hedvig ljuger alltså för att dölja det jobbiga för utomstående. Men lögnerna skapar även problem...” För fler böcker av ANNELIS JOHANSSON: Välkommen att titta in på mina andra annonser på JOLEANS BOKBOD här på Bokbörsen!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789172993709
Titel
Hedvig
Författare
Annelis Johansson
Förlag
Opal
Utgivningsår
2010
Omfång
124 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 216 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
261 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Elna är en rätt blyg tjej som till skillnad från sin perfekta storasyster varken är populär eller har kompisar. Men det senare ändras när Hedvig börjar i klassen. Hedvig med långt rufsigt hår som gör som hon vill utan att bry sig om vad andra tycker. Gillar hon att klättra i träd så gör hon det. Trots att det anses barnsligt. Folk i klassen fascineras av Hedvig och allt hon gör och säger. Hon är bara så självklar. Ingen kan nånsin ana att hon bävar varje gång hon öppnar dörren hemma. Ska mamma vara ledsen? Har hon kommit ihåg att hämta lillebror?
Samtidigt som Hedvig får Elna att våga ta plats (åtminstone lite mer än förut) så är Hedvig på väg bort. Familjen ska flytta. Läsaren förstår att mamman har fått hjälp att ta tag i sina problem och är villig att göra det.
Hedvig försvinner men lämnar spår efter sig. Hedvig har ruckat på klassens invanda mönster och förutfattade meningar.

Annelis Johansson är en skicklig författare som har varit nominerad till Lilla Augustpriset två gånger.