Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Havet finns inte mer

Havet finns inte mer

Inbunden bok. Söderströms. 1989. 106 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Prismärkt i blyerts. Frakten gäller oavsett antal böcker så passa på att se vad jag mer har att sälja. Många av mina böcker är nära nyskick vilket gör att dom även passar bra som gåvor.

"När min make Valter och min son Tommy omkommit i havet den 18 mars 1961, tänkte jag ofta i stunder av stor sorg och saknad på några ord i Uppenbarelseboken: Havet finns inte mer. Vissheten om att de båda i sitt arbete med fiskebragderna ute på havet inte längre behövde kämpa i storm och oväder blev mig till tröst. För dem fanns havet inte mer."
Tjugosex år senare drunknar Bengt, och därmed har Anni Blomqvist förlorat hela sin familj.
Havet finns inte mer är en minnesbok över en älskad son som kom att överta arbete och ansvar vid femton års ålder. Timme för timme skriver Anni Blomqvist sig igenom sin våndas dag: väntan, aningarna som övergår i visshet, beskedet från sjöbevakningen.
"Saknadens brunn är djup och fylld av otaliga minnen, som plötsligt kan flöda fram och få oss att känna som måste vi lyfta armarna för att skydda ansiktet, eller hjärtat, eller hela vårt jag för den smärta minnena för med sig."
Men minnet är också en tröst, och det faller ett ljus över vägen. " Jag vill tro att samme Gud som gett mig sorgen också ger mig hjälp att bära den." Frågan är om Anni Blomqvist inte här har skrivit sin mest gripande och storlagna bok.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen