Kockarnas Vin Kombinera vin och mat med några av Sveriges främsta kockar
Nyskick.
INBUNDEN. 2013. 175s. 26x22c. 800g. NY.
"Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."Bibliotekstjänst
Tank en med den här boken är inte att du ska bli expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna! Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat och vin så perfekt, så att maten smakar mer och vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/ krögare, tre viner per kock samt recept på det som rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och information om druvor och dess egenskaper samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg. Nyskick.