Lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2014. 109 sidor.
Nära nyskick. ///Förlagets beskrivning: Så många som en och en halv miljoner svenskar kan lida av IBS (Irritable Bowel Syndrome). Det ar en sjukdom som stör det vardagliga livet och gör att man måste tänka på och ta hänsyn till sin mage i större utsträckning än andra. De vanligaste symtomen på IBS är uppblåst mage, gaser och diarré eller förstoppning. Med den nya, effektiva kostbehandlingen FODMAP får upp till åtta av tio personer lindring av symtomen. Sofia Antonsson är legitimerad dietist och har själv IBS. Under de senaste åren har hon framgångsrikt behandlat tusentals personer med IBS med hjälp av FODMAP-kost. Resultaten är fantastiska, de flesta får en lugnare mage och därmed en högre livskvalitet. Att följa FODMAP innebär att man lägger om sin kost, det blir många nya ord och livsmedel att förhålla sig till och delvis nya sätt att laga mat. Efterfrågan på recept är stor. Boken är till för alla som vill laga god mat med FODMAP. Samtliga recept är fria från lök, vitlök, gluten och laktos. Vill du veta mer? Titta in på www.ibsfri.com Här kan du läsa mer om IBS!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789187769153
- Titel
- Lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS
- Författare
- Antonsson, Sofia
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 234 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du som har IBS äntligen få en lugnare mage!
IBS (Irritable Bowel Syndrome) eller ballongmage, är en diagnos som drabbar många. Behandlingen vid IBS har tidigare endast inneburit generella råd, men nu finns en ny effektiv kostbehandling. Den nya tidens kost för att få en lugn mage heter FODMAP.
FODMAP innebär att man utesluter vissa kolhydrater ur kosten med resultatet att symtomen minskar hos upp till 80 % av personer med IBS.
Att följa FODMAP innebär att man lägger om sin kost, men framförallt att man lär sig undvika de födoämnen som retar tarmen samtidigt som man kan fortsätta att äta gott. Boken är till för alla som vill laga god mat med FODMAP. Samtliga recept är fria från lök, vitlök, gluten och laktos.
Om författaren: Sofia Antonsson är legitimerad dietist och har själv IBS. Under de senaste åren har hon framgångsrikt behandlat tusentals personer med IBS med hjälp av FODMAP-kost. Resultaten är fantastiska, de flesta får en lugnare mage och därmed en högre livskvalitet.