Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789188279026
Titel
En i laget
Författare
Ardelius, Gunnar
Förlag
Gilla Böcker
Utgivningsår
2016
Omfång
253 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
130 x 190 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
280 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nyskrivna berättelser om fotboll, för ungdomar, av några av våra främsta författare, med en sak gemensamt kärleken till fotboll.

Här skildras lyckan i att få en plats i laget, och oron för att inte duga. Gemenskap och utanförskap, laganda och elitsatsningar. Missade straffar, magiska räddningar, drömmar, vänskap och allt annat som är viktigt.

Medverkande författare: Gunnar Ardelius, Zulmir Becevic, Martin Bengtsson, Åke Edwardson, Jack Hildén, Morgan Larsson, Patrik Lundberg, Johanna Nilsson, Ronnie Sandahl, Magnus Sjöholm, Malin Stehn, Jesper Tillberg, America Vera-Zavala, Jenny Wrangborg.

"Fotboll mellan killar och tjejer. Fotboll på sönderbombade gräsytor i länder som befinner sig i krig. Kärleken till fotbollen, den universella som gör att fotbollens språk går att tala och göra sig förstådd på, överallt i världen. En överstegsfint är
en överstegsfint, varhelst i världen den utförs. Fotboll kan vara inledningen till en kärleksrelation, eller också inte.
Fotbollen kan skapa vänskapsrelationer. /.../ Det här är så bra!"

Staffan Engstrand, BTJ-häftet nr 12, 2016

"'En i laget' är även medelmåttornas bok. Författarna frossar inte i framgång, cykelsparkar och spelare som dribblar bollen i mål från halva plan. Busterhjälten är långt borta, nästan ingen av spelarna i boken kommer nånsin att tjäna ett korvöre på fotbollen. I fina texter som Patrik Lundbergs 'Jag och Jonas Eriksson' och Malin Stehns 'Är du kvar?' är det domaren som inte dög till att vara spelare och den före detta stjärnan i laget som ser sin kompis flyttas upp i elitlaget, som träder fram."

DN