Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jerusalem & Heliga landet

Jerusalem & Heliga landet

Häftad bok. Streiffert. 2001. 304 sidor.

Mycket gott skick. Inlaga har börjat lossna framtill

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789178862214
Titel
Jerusalem & Heliga landet
Författare
Ardito, Fabrizio
Förlag
Streiffert
Utgivningsår
2001
Bandtyp
Häftad
Mått
133 x 221 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
535 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I omkring 2000 år har den lilla smala landremsan vid Medelhavet utövat ett inflytande över världens kulturer som inte står i proportion till dess storlek. Händelser som sägs ha utspelats här under forntiden har givit upphov till de tre stora monoteistiska religionerna. I takt med att dessa religioner har spritts över hela världen har Heliga landet i allmänhet, och Jerusalem i synnerhet, fyllts med religiös innebörd. Enligt traditionen byggde Salomo sitt stora tempel i Jerusalem; här korsfästes Jesus och hit kom profeten Muhammed på sin nattliga resa. Det kommer som en lätt chock när man upptäcker att detta andliga världscentrum inte är större än en medelstor stad. De som besöker Jerusalem och väntar sig en arkitektonisk storslagenhet som motsvarar de andliga höjdpunkterna blir besvikna. Stadens kyrkor kan över huvud taget inte jämföras med Europas skyhöga gotiska katedraler. Med undantag av den strålande Klippmoskén är byggnaderna anspråkslösa.

Den nya typen av visuell, lättanvänd reseguide, som ger all den information som behövs för att besöket i Jerusalem & Heliga landet skall ge största möjliga utbyte. Ett "miniuppslagsverk" för planering av resan, som pålitlig och detaljrik guide under vistelsen och som ett härligt reseminne. Tonvikt på historia, konst och arkitektur och allt annat sevärt men också allt om nöjen, evenemang, mat och dryck. Kapitlet "Viktigt att veta" ger allmännyttiga praktiska upplysningar om kommunikationer, hjälp vid nödsituationer, etc.

302 sidor. Ca 800 specialtagna färgfoton. Planritningar och genomskärningsteckningar för utforskning av berömda byggnader och platser. Detaljrika översikts- och vägkartor. Promenadförslag med fågelperspektivkartor. Förslag till utflykter Noggrant utvalda hotell, restauranger, barer och kaféer i alla prislägen.