Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sagan om trojkan - Snigeln på sluttningen

Sagan om trojkan - Snigeln på sluttningen

Inbunden bok. Delta Förlag. 1975. 355 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Hissen går plötsligt i strejk. Den vägrar att gå längre än till tolfte våningen i den byråkratiska skyskrapan, som under årens lopp blivit allt högre. De sista som åkt högre upp var tre kanalisationsexperter, som skulle kontrollera avloppet på våning 12 men av misstag hamnade på våning 76. Sedan dess har all kontakt med skyskrapans ovandel avbrutits. Allt ovanför våning 12 är tyst och hemlighetsfullt.
En dag lyckas man reparera hissen och sända två man upp till våning 76 för att utforska läget. Däruppe är Statliga kolonin för oförklarliga företeelser belägen. Det visar sig, att de tre kanalisationsexperterna tagit makten i kolonin och bildat en allsmäktig trojka, som egenmäktigt administrerar de oförklarliga företeelserna i kolonin. Där finns en talande vägglus, spöken, demoner, vampyrer, gammalryska sagoväsen och en man från yttre rymden, som nödlandat med sitt tefat.
Bakom en stor sjö med tillhörande vidunder ligger det ökända muromska kärret och en bit därifrån finns 'Den Förtrollade Platsen' – en vackert gräsbevuxen plätt med en liten stuga, där det bor en självägande bonde med kor, kalvar och getter. Men den byråkratiska trojkan har ingen makt över denna plats. När man ger sig dit med bil för att hämta mjölk, avlägsnar sig platsen från bilen i samma takt som bilen närmar sig och man lyckas inte att ”gå ifatt och gå förbi”.
De två spejarna från våning 12 har med sig en nyuppfunnen bärbar ”remoralisator” – en liten apparat i fickformat, vars kraftfält är riktbart mot en valfri person, som av kraftfältet tvingas att fatta moraliskt riktiga beslut. Men trojkans medlemmar är så korrumperade av makten, att remoralisatorn inte förmår att påverka dem.
Så börjar sagan om Trojkan … (fantasy)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9172280549
Titel
Sagan om trojkan : Snigeln på sluttningen
Författare
Strugackij, Arkadij Natanovič̌ - Strugackij, Boris Natanovič
Förlag
Stockholm : Delta
Utgivningsår
1975
Språk
Svenska