Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Du och jag, Astrid

Du och jag, Astrid

av

Inbunden bok. Libris förlag. 2004.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Försättsblad utrivet.................// Astrid Lindgrens sagor gav Arne Reberg hopp när han som fosterbarn flyttades runt i olika hem. När vuxenvärlden svek var det Mio, min Mio och andra Lindgren-sagor som återgav honom tron på godheten och kraften att möta det allra svåraste. Som vuxen lärde Arne känna den person som betytt så mycket. Deras vänskap varade i fyrtio år. Mer och mer kom samtalen att röra andliga dimensioner, och han började förstå att hennes skenbara enkelhet rymmer ett helt universum, väl förankrat i Bibeln och suveränt sammanfattat av Emils mamma, köksfilosof i Katthult: "Katekesen har sin tid och ostkakan sin tid."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9171956891
Titel
Du och jag, Astrid
Författare
Arne Reberg
Förlag
Libris förlag
Utgivningsdatum
20040123
Bandtyp
Inbunden
Vikt
300 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Astrid Lindgrens sagor gav Arne Reberg hopp när han som fosterbarn flyttades runt i olika hem. När vuxenvärlden svek var det Mio, min Mio och andra Lindgren-sagor som återgav honom tron på godheten och kraften att möta det allra svåraste.      Som vuxen lärde Arne känna den person som betytt så mycket. Deras vänskap varade i fyrtio år. Mer och mer kom samtalen att röra andliga dimensioner, och han började förstå att hennes skenbara enkelhet rymmer ett helt universum, väl förankrat i Bibeln och suveränt sammanfattat av Emils mamma, köksfilosof i Katthult: "Katekesen har sin tid och ostkakan sin tid."      Minnen från Arnes barndom ger oväntad relief åt de finurliga samtalen om mänskligt och gudomligt i Astrid Lindgrens berättarsoffa. Gåtfullt omtumlande är deras möten med en "Guds dåre" på ett ölcafé i Stockholm.      Arne Rebergs andliga genomlysning av Astrid Lindgrens värld är en gripande, dråplig och kunskapsrik berättelse och samtidigt ett annorlunda porträtt av Sveriges mest älskade sagoberättare. "Bach brukar kallas den femte evangelisten. Må jag begabbas, bespottas, rullas i tjära och fjäder, men där vill jag sätta Astrid Lindgren istället."