Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dygder som drivkraft och föredöme

Dygder som drivkraft och föredöme

Nyskick. Vad är egentligen dygder? Varför har dygderna åter blivit ett aktuellt ämne i samhällsdebatten? Är klassiska dygdern som mod, måttfullhet, rättrådighet och vishet fortfarande aktuella? Är empati, rättvisa och företagsamhet också dygder? Vilka dygder blir väsentliga för framtiden?

I Dygder som drivkraft och föredöme beskrivs hur vi lever i en väv av etiska värden i hemmet, på arbetet och i föreningslivet. I boken visas hur dygderna både är personligt och socialt betydelsefulla. Vår praktiska vardagsetik är en väsentlig del av vår identitet och självbild. Historiskt har dygdernas betydelse skiftat i officiell retorik och i människorns vardag. Socialt spelar dygderna en stor roll för hur våra institutioner och företag fungerar.

Åtta forskare inom humaniora och samhällsvetenskap ger här en samlad bild av detta ämnesområde. De visar bland annat hur fenomenet dygder använts i historien och i det moderna arbetslivet, men också hur vi som konsumenter använder dygderna när vi vill påverka framtiden. Boken vänder sig till den intresserade allmänheten, men fungerar också som introduktion till den praktiska etikens betydelse för samhällsinstitutioner på de samhällsvetenskapliga ämnena på universitet och högskolor.

Inbunden. City University Press, Stockholm, 2001. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish