VÅRA HÖGTIDER. Traditionerna, maten och festerna vi minns
Inbunden bok. Prism. 1 uppl. 2001. 150 s. Inbunden. Se foton. Förlagets dek laminerade kartonnage. 23x25cm. 810 gram.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad. Ur baksidestexten: VÅRA HÖGTIDER är boken som aldrig blir inaktuell. Alltid har vi en fest eller en högtid att se fram emot och planera för. Vi samlas med familj, släkt och vänner. Lagar något gott och njuter av ledigheten. Varje högtid har ett kapitel i boken med minnen, kultur och recept: Jul, Nyår, Påsk, Valborg, Midsommar, Kräftor och Mårten Gås. Författarna som skriver om kalla midsomrar, julen man aldrig glömmer, om varför fransmännen inte firar nyår kl 24 och alla andra märkliga och glada högtidsminnen: Jesper Aspegren, Ernst Brunner, Claes Carlsson, Bo Grandien, Cecilia Hagen, Staffan Heimerson, Theodor Kallifatides, Herman Lindqvist, Ana Martinez, Alexandra Pascalidou och Ludvig Rasmusson.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9151839237
- Titel
- Våra högtider : Traditionerna, maten och festerna vi minns
- Författare
- Jesper Aspengren - Ingemar Unge - Björn Halling
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våra högtider är en inbjudande bok om alla årets stora älskade högtider och fester. Här finns kulturen och traditionerna, recept på den ljuvliga festmaten och kända skribenters bästa minnen från alldeles speciella fester - som kanske inte blev riktigt som det var tänkt.
Varje kapitel består av tre delar. Ingemar Unge skriver om traditionerna, varför vi gör som vi gör, hur det kommer sig att vi reser, stänger, äter ägg och ger klappar.
En känd skribent beskriver ett härligt minne eller en annorlunda fest: Här möter vi skribenter som Jesper Aspegren, Ludvig Rasmusson, Cecilia Hagen, Ernst Brunner och en lång rad av landets mest populära och uppskattade journalister och författare.
Stjärnkocken Björn Halling från Restaurangakademien står för de omistliga recepten som hör högtiderna till. Här finns allt gott samlat: julbordets frestelser, påskalammet och äggrätterna, midsommarnattens sillar och smörgåsbord och allt det andra.