Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
1943 Kampen om ishavet.  Slagkryssaren Scharnhorst

1943 Kampen om ishavet. Slagkryssaren Scharnhorst

Inbunden bok. Pennan & Svärdet .

Nyskick. Fortfarande inplastad. // På juldagen 1943 löpte den tyska slagkryssaren Scharnhorst till sjöss från Altafjorden i Nordnorge i avsikt att anfalla den allierade Ishavskonvojen JW 55B. Konvojens 19 fartyg var lastade med viktig krigsmateriel till de stridande sovjetiska stridskrafterna. Men den brittiska underrättelsetjänsten kände till Scharnhorsts avsikt redan innan fartyget gick till sjöss. Konvojen skyddades av kraftfulla sjöstridskrafter ur Royal Navy, däribland det nybyggda slagskeppet Duke of York.Scharnhorst seglade med andra ord in i en fälla. En av de mest spännande och dramatiska sjöstriderna under andra världskriget hade börjat.

Det tyska slagskeppet Scharnhorst hade rykte om sig att vara ett lyckofartyg. Tidigt i kriget kämpade hon mot en brittisk slagkryssare, innan hon genomförde två framgångsrika razzior i Atlanten. Våren 1943 omplacerades Scharnhorst till Norge.

Den tyska slagkryssaren Scharnhorst sänktes av de allierade utanför Nordkap annandag jul 1943. Endast 36 av 1986 besättningsmän överlevde.

Angus Konstam (född 2 januari 1960) är en skotsk författare av populärhistoria . Född i Aberdeen , Skottland och uppvuxen på Orkneyöarna , har han skrivit mer än hundra böcker om sjöfartshistoria , marinhistoria , historiska atlaser mm.

// Titta gärna på mina övriga annonser (samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer inom Sverige).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish