Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Röda rummet / Hemsöborna / ur Svenska öden och äventyr

Röda rummet / Hemsöborna / ur Svenska öden och äventyr

Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1998. 371 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Nytt exemplar. Oläst. Lätt gulnat boksnitt och några närmast obefintliga hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i presentskick.

RÖDA RUMMET. Arvid Falk ska erövra världen. I det berömda öppningskapitlet till Röda rummet står den unge journalisten på Mosebacke, full av djärva ideal och impulser från kontinenten. Stockholm ligger för hans fötter, strålande av ljus. Det är en afton i början av maj, men allt andas gryningstid.

Fast idealen kommer snart att möta den krassa verkligheten på tidningsredaktioner och förlag, och romanen utvecklas till en berättelse om besvikelser, omprövningar och kompromisser - inte bara för Arvid Falk, utan också för de filosofer, skådespelare, författare och revolutionärer som han möter i Stockholms kulturvärld och på Berns salonger, där Röda rummet är den givna mötesplatsen.

Röda rummet, som kom ut första gången 1879, var August Strindbergs första roman. Den blev, trots blandad kritik, en stor försäljningsframgång och markerade början för den litterära våg som har kallats "det moderna genombrottet". I ett enda slag var Strindberg Sveriges mest diskuterade författare. Och alltsedan dess har Röda rummet, med sin salta och fräna ordkonst, med sina berömda Stockholmsskildringar, med sina satirer från ämbetsmannavärlden och med sina humoristiska interiörer från konstnärernas och bohemernas värld ständigt fängslat nya generationer av läsare - ett av de odödliga verken i svensk litteratur.

HEMSÖBORNA. Den förslagne fastlänningen Carlsson anländer till Hemsö med storartade planer för sin egen framtid: att gifta sig rikt med madam Flod. Han erövrar så småningom madam Flods hjärta men möter oväntat motstånd från sonen Gusten som inte tänker släppa gården ifrån sig. En serie händelser utvecklar sig till ett drama med mörka undertoner och en tragisk utgång ...

SVENSKA ÖDEN OCH ÄVENTYR. En svit historiska noveller, av vilka de flesta, till exempel "Pål och Per", "Odlad frukt" eller "Högre ändamål", nått stor berömmelse. Den historiska tidsfärgen har emellertid inte hindrat August Strindberg från att vädra de djärva idéer om människan, samhället och kulturen, som vid början av 80-talet, besjälade honom och från att låta handlingen bygga hans egen situation och hans egna problem.

Strindberg har förstått att levandegöra tiden utan att tynga skildringen med en stor kulturhistorisk apparat och han har förstått att blåsa liv i sina gestalter så att de inte verkar museidockor.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146174389
Titel
Röda rummet : Hemsöborna ; ur Svenska öden och äventyr
Författare
Strindberg, August - Strindberg, August - Strindberg, August - Strindberg, August - Gedin, David
Förlag
Stockholm : Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1998
Språk
Svenska