Vår kokbok [1996]
Inbunden bok. Rabén Prisma . 20:2 uppl. 1996. 798 sidor.
Gott skick.
Format 22 x 15,5 x 3,5 cm Vikt 1.155 g.
Inbundet förlagsband med avtorkningsbara pärmar, 20:e utökade upplagans andra tryckning, mycket rikt illustrerad med sv/v teckningar samt färgfoton mestadels tagna av Bengtowe Angare. En klassisk kokbok, en grundbok för allt som har med matlagning att göra. Vår kokbok utkom första gången 1951 under ledning av Anna-Britt Agnsäter som "uppfann" kostpyramiden. Samma vilja att lära ut och sprida matglädje som den gången finns fortfarande. Faktadel finns på gula sidor mot slutet av boken. I denna utgåva har många av recepten även anpassats för en eller två och om tillagningssättet blir annorlunda om en rätt lagas till många finns praktiska anvisningar i recepten. INNEHÅLL: Förord. Att välja mat. Mjöl, gryn, ris, pasta. Mjölk, ost, ägg. Fisk, skaldjur. Kött, köttfärs, korv. Fågel. Grönsaker, rotsaker. Potatis. Såser. Smörgåsar. Piroger, pizzor, pajer. Efterrätter. Drycker. Godsaker. Bakning. Konservering. Fakta om livsmedel. Receptregister.
// Inlagan är naturligt gulnad, flera sidor har hundöron, nedre pärmarna har hanteringsmärken, ryggslutet har ett tryckmärke. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [4895-10]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789151828718
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Lindgren, Barbro - Andrews, Birgitta - Angare, Bengtowe - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
