Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Skådespelaren Lars Hanson

Skådespelaren Lars Hanson

Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2013. 331 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173315128
Titel
Skådespelaren Lars Hanson
Författare
Bark, Richard
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2013
Omfång
331 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
172 x 247 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
950 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lars Hanson (1886-1965) är en av de största skådespelare som levt i vårt land kanske den störste i mer än fyrtio år verksam vid Dramaten. Han var en modern skådespelare, han införde en ny spelstil med ett nytt psykologiskt tänkande och blev något av en specialist på patologiska gestalter. Han hade en kolossal utstrålning, en total närvaro på scenen och en förmåga att förvandla sig: han kunde vara monumental eller en liten människospillra. Hans tolkningar av roller hos Shakespeare, Strindberg och ONeill lyser med bedövande kraft i svensk teaters historia.
Vi får följa honom som fattig stuveriarbetargrabb i Göteborg till genombrottet som Gustav III och till de sista stora rollerna i Fadren, Lång dags färd mot natt och Dödsdansen. Här skildras mer än hundra roller så som de upplevdes av dem som satt i salongen. Särskilt genial ansågs han vara som Strindbergstolkare, varför dessa roller ägnas speciell uppmärksamhet. Dessutom berättar en rad skådespelare som Ingvar Kjellson, Max von Sydow, Anita Björk, Erland Josephson, Jan Malmsjö, och Tommy Berggren om sina möten med Lars Hanson.
Boken är rikt illustrerad med över hundra fotografier och uppställd roll för roll, varför den kan användas som uppslagsverk. Med andra ord en bok att ständigt återkomma till!

Richard Bark är fil.dr. i litteraturvetenskap. Sin doktorsavhandling skrev han om Strindbergs drömspelsteknik i drama och teater (1981) och har varit universitetslektor i Lund och Göteborg. Dessutom är han operaregissör, grundare av och ledare för Ystadoperan sedan dess start 1978. Eftersom han själv upplevt Lars Hanson på scenen får boken ytterligare en dimension.