Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Folkbildning i vår tid : en antologi om makt och demokrati

Folkbildning i vår tid : en antologi om makt och demokrati

Atlas, 2002 Hft. 190s. 250g.

Mycket gott skick. ISBN 9173891045. Vad är folkbildning i vår tid? Folkhögskolor i förskingringen, tidskrävande studiecirklar och svenska för invandrare och en dröm om jämlikhet och en integration som gått förlorad? Eller något historiskt som egentligen inte har på 2000-talet att göra? Uppsatserna i Folkbildning i vår tid diskuterar vad folk och bildning är i dag. Och hur folkbildningen ska kopplas till demokrati och våra gemensamma angelägenheter. Det är skälet till att underrubriken lyder en antologi om makt och demokrati. Boken presenterar inte ett enhetligt svar men bärs fram av en stark övertygelse om att folkbildningen har en framtid. Frågan är hur folkbildningen och folkrörelserna ska kunna samverka med nya sociala rörelser, som kvinnorörelsen, miljörörelsen och den globala rättviserörelsen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9173891045
Titel
Folkbildning i vår tid
Författare
Håkan Bengtsson
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
2002
Omfång
190 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
288 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad är folkbildning i vår tid? Folkhögskolor i förskingringen, tidskrävande studiecirklar och svenska för invandrare och en dröm om jämlikhet och en integration som gått förlorad? Eller något historiskt som egentligen inte har på 2000-talet att göra?

Uppsatserna i Folkbildning i vår tid diskuterar vad folk och bildning är i dag. Och hur folkbildningen ska kopplas till demokrati och våra gemensamma angelägenheter. Det är skälet till att underrubriken lyder en antologi om makt och demokrati.

Boken presenterar inte ett enhetligt svar men bärs fram av en stark övertygelse om att folkbildningen har en framtid. Frågan är hur folkbildningen och folkrörelserna ska kunna samverka med nya sociala rörelser, som kvinnorörelsen, miljörörelsen och den globala rättviserörelsen.