Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 175 sidor.
Nära nyskick.
Att det finns ett stort intresse för mat och matlagning samt reportage märks i boken "Pasta på Italienska". Boken är inte bara en kokbok fylld med massor av frestande pastarecept från Italiens olika regioner. Här får vi också möta personerna bakom – kockar, vinmakare, pastatillverkare. Vi får insupa atmosfären utifrån ett matperspektiv i de regioner Sara Berg och fotografen Miriam Preis besöker.
Jag älskar enkelheten med jättebra råvaror som du inte håller på och grejar så mycket med. Som att du använder den perfekta tomaten när du lagar något. I boken förklarar hon att det som är svårt med italiensk matlagning är att våga vara okomplicerad. "En bra sås innehåller sällan särskilt många ingredienser". Helt klart en bok som jag helhjärtat rekommenderar!
Boken är lätt kantstött och har mindre skavanker på fram och baksida. Utöver det inga skadade sidor eller klotter. Sparsamt använd och nästintill nyskick. Söker ett kärleksfullt hem där den får fortsätta att komma till användning!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127157071
- Titel
- Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 172 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien, som nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand.
Det är en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost, genom tolv italienska regioner som vurmar lite extra för sin pasta. Vi får lära oss om olika mjölsorter och när de ska användas, varför man har ägg i degen bara ibland och varför man alltid ska blanda pastan med såsen innan den serveras.
Dessutom delar italienska pastakockar med sig av sina bästa recept, anpassade för regionens typiska pastasorter. För det finns egentligen ingenting som heter italiensk pasta, däremot finns det lombardisk, siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma nämnaren är att den alltid är godast.
Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på färskpasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besvärliga, utan om att de redan ägnat generationer åt att prova sig fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna.
Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon pratar italienska och älskar gnocchi, mozzarella och lambrusco.
"I boken får vi lära oss varför pasta bör blandas med såsen direkt i pannan och vad det är för skillnad på tajarin och spaghetti. Men framför allt får vi riktiga familjerecept. Detta är nästan lika mycket en kokbok som en guidebok till 12 av Italiens 20 regioner."
SvD
"vi lär oss nycklarna till att laga de allra godaste pastarätterna från grunden"
Damernas Värld
