Vinterns goda ting
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 1995. 200 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Så fint och välbevarat exemplar. Boken är hanterad med största varsamhet vilket alltid är en fröjd.
Klart presentskick eller liknande.
Minimala hanteringsspår på skyddsomslaget och en liten reva i överkant, ca 2,4 cm.
En fantastisk bildkavalkad med mat, vackra blomarrangemang, så fina dekorbröd, juldekorationer och mycket mycket mer.
Från baksidestexten :
Boken är en kokbok, en julbok och blomsterbok. Vinterhalvåret står i fokus med julen som självklart får en stor plats. Även kapitlet med desserter är ovanligt stort med många läckra efterrätter.
Vackra juldekorationer, historian bakom traditionerna, recept till traditionell julmat där även nya spännande rätter får komma med.
En mycket omfattande bok med recept som har ett bra upplägg och blir då lätta att följa.
En bok som inspirerar och som väcker önskan att återkomma till.
Anna Bergenström har skrivit om maten. Fanny Bergenström har tagit hand om bl a växter och juldekorationer och olika blomster. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
Stort format.
Hylla SRstor4
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789134515598
- Titel
- Vinterns goda ting
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 238 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 945 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.Recepten handlar om höstens äppelskörd, middagar i allhelgona, sköna vinterfrukostar, nyårsfesten och den spännande gröna maten. Dessertkapitlet är ovanligt stort med läckra efterrätter av många olika slag.Julen har självklart fått en stor plats i den här vinterboken. Här finns vackra dekorationer, historia om traditionerna, recepten till traditionell julmat men även till ett lite annorlunda julbord, till konfekten och pepparkakshuset.Härliga blomsterarrangemang, doftande potpurrier och annorlunda kransar, stiliga dekorbröd, marmelader, inläggningar och brännvinskryddning är andra exempel på bokens rika innehåll.Anna Bergenström har skrivit om maten, Fanny Bergenström om bland annat växter och juldekorationer. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
