Bakbok för intoleranta
Inbunden bok. Gothia Förlag. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Nära nyskick.
Tillsynes obläddrat exemplar ///Förlagets beskrivning: ATT VARA FÖDOÄMNESINTOLERANT eller allergisk mot olika födoämnen behöver inte vara något problem om man ser till att skaffa sig kunskap och har en omtänksam och kunnig omgivning. BAKBOK FÖR INTOLERANTA OCH DERAS BEKANTA innehåller ett åttiotal glutenfria recept på matbröd, kaffebröd, kakor, tårtor, pizzor och pajer. Många recept är också fria från laktos, mjölk- och sojaprotein. I slutet av boken finns
en allergiguide som även informerar om ifall mandel, nötter och ägg ingår i recepten. Dessutom ingår faktaavsnitt, information om faror och fällor samt praktiska tips för Läkningen. Själva titeln på boken ger en fingervisning om att boken inte bara vänder sig till personer med födoämnesintolerans eller -allergi utan också till deras bekantskapskretsar. Min förhoppning är att även de som inte är så vana att baka ska våga börja baka specialbröd. För visst skulle det vara trist om vänner försvann och bekantskapskretsen krympte bara därför att någon behöver specialkost? Berit Klintbom.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789172053533
- Titel
- Bakbok för intoleranta
- Författare
- Berit Klintbom
- Förlag
- Gothia Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bakbok för intoleranta och deras bekanta innehåller ett åttiotal glutenfria recept på matbröd, kaffebröd, kakor, tårtor, pizzor och pajer. Många recept är också fria från laktos, mjölk- och sojaprotein. I slutet av boken finns en allergiguide som informerar om ifall mandel, nötter och ägg ingår i recepten. Dessutom ingår faktaavsnitt, information om faror och fällor samt praktiska tips för bakningen. Själva titeln på boken ger en fingervisning om att boken inte bara vänder sig till personer med födoämnesintolerans eller -allergi utan också till deras bekantskapskretsar. Det är författarens förhoppning att även de som inte är så vana att baka ska våga börja baka specialbröd.