Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En gudomlig skapelse? : en vetenskapsthriller

En gudomlig skapelse? : en vetenskapsthriller

Inbunden bok. Fri Tanke Förlag. 2008. 509 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Inlaga o pärm i mkt fint skick. Omslaget är nött längs kanter, har en del mindre ytslitage, även lättare solblekta delar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197709460
Titel
En gudomlig skapelse? : en vetenskapsthriller
Författare
Bern, Lars
Förlag
Fri Tanke Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
509 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
159 x 225 mm Ryggbredd 38 mm
Vikt
972 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En Gudomlig skapelse? är en roman om hur ny teknologi påverkar och påverkas av samhället i stort. Lars Berns försöker med sin historia visa hur framskridanden inom genteknik påverkar såväl individuella människoliv, som samhällets värderingar och våra etiska och moraliska riktlinjer i stort.

En Gudomlig skapelse? handlar om det stora svenska läkemedelsföretaget Antares som gör ett tekniskt genombrott inom klinisk genmodifikation som möjliggör såväl utrotandet av ärftliga sjukdomar och missbildningar som programmering av mänskligt embryo, där egenskaper och utseenden kan beställas i förväg.

Människan är enligt bibeln skapad av Gud till hans avbild och enligt katolska kyrkan får hon sin själ som ett embryo i moderslivet. Antares tekniska framsteg utmanar mörka krafter inom den religiösa världen. Bokstavstrogna kretsar inom flera samfund sammangaddar sig och drar sig inte för listiga och bestialiska mord för att hindra den nya teknikens tillämpning. Människor slits mellan lojaliteter till Gud och stora ekonomiska intressen. Den klassiska konflikten mellan tro och vetande går som en röd tråd över sidorna.

Lars Bern har varit verksam som ledare inom näringslivet i 20 år, bland annat som VD för Ångpanneföreningen och Incentive samt vice VD i ABB Fläkt. Han är numera företagskonsult, flitigt anlitad föredragshållare och innehar ett antal styrelseuppdrag.