Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Framstående medicinska forskare vid Lunds universitet

Framstående medicinska forskare vid Lunds universitet

Häftad bok. 2020. 301 sidor.

Nyskick. PRESENTSKICK.
Den här boken handlar om framstående medicinska forskare vid Lunds universitet, födda i stort sett mellan 1850 och 1950. Deras forskning framstår än idag som banbrytande och intressant. den inspirerar fortfarande till uppföljande teorier och försök.
Ingen svensk Nobelpristagare har vid prisutdelningen hört till Lunds universitet men av Sveriges sammanlagt åtta pristagare i fysiologi eller medicin har tre gjort mycket av sin grundläggande forskning just i Lund. Flera Lundaforskare har varit aktuella i nomineringsdiskussionerna till Nobelpriset. De och andra har fått olika prestigefyllda internationella priser som till exempel det amerikanska Laskerpriset. alla de vi beskriver i boken har uppmärksammats internationellt för sin forskning. Några har fått prestigefulla tjänster vid universitet utomlands. Vi beskriver dessutom några som tycktes ha haft en potential till framgång men som motarbetades eller inte fick chansen. Ännu flera forskare kunde säkert ha nämnts här, men bokens format är begränsat och urvalet subjektivt. Vår förhoppning är dock att många ska finna den intressant.
Boken är den femte i en serie böcker om sjukvård och forskning i Skåne utgivna av Sydsvenska Medicinhistoriska Sällskapet. De tidigare har behandlat Malmö Allmänna sjukhus, Universitetssjukhuset i Lund, Skånska lasarettsläkare samt Preklinisk medicinsk forskning och undervisning vid Lunds universitet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198464658
Titel
Framstående medicinska forskare vid Lunds universitet
Författare
Biörklund, Anders
Utgivningsår
2020
Omfång
301 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska