Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
FESKEKÔRKA – Fin fisk och goa gubbar
FESKEKÔRKA – Fin fisk och goa gubbar FESKEKÔRKA – Fin fisk och goa gubbar FESKEKÔRKA – Fin fisk och goa gubbar FESKEKÔRKA – Fin fisk och goa gubbar FESKEKÔRKA – Fin fisk och goa gubbar FESKEKÔRKA – Fin fisk och goa gubbar

FESKEKÔRKA – Fin fisk och goa gubbar

Inbunden bok. Gullers förlag. 2009. 160 sidor.

Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – Obet. märken på pärmarna. – Se fler bilder! ––

Tidigt på morgonen kommer Sven Wallhult till auktionen i fiskehamnen. Det är här han förser sin affär och förenar nytta med nöje. Buden haglar när kollegor och konkurrenter slåss om makrill, kolja, röding och sjötunga.
• Olle Hansson öppnar ugnsdörren, och röken strömmar ut. Inne i mörkret glöder det. Här, på Donsö rökeri, röks lax på hantverksvis i 6065 graders värme för att sedan snabbt fraktas in till Göteborg.
• På Gabriels kök, en av Göteborgs populäraste fiskrestauranger, är tempot högt. Alla plattor och ugnar tas i anspråk, råvarorna hanteras med expertis, och 250 gäster om dagen får dagsfärsk fångst på tallriken.
• Det är över 130 år sedan Feskekôrka etablerade sig i centrala Göteborg en spektakulär specialsaluhall byggd med inspiration från både norska stavkyrkor och gotisk tradition. Idag, med fyra fiskbutiker och två restauranger, är den ett internationellt begrepp.
• I Feskekôrkas godaste berättar fiskare, fiskhandlare, fiskrökare och fiskkockar om en ovanlig och älskad plats. Här finns också en mängd aptitretande recept skapade av Ingrid Eliasson som med Feskekôrka som inspirationskälla bjuder på mat från såväl västkust som världshav, till exempel Kinesiska markulksknyten, rågpanerad sill och Saffranssoppa med sej.

Gourmand World Cookbook Awards har utsett Feskekôrka till Sveriges bästa Fisk- och skaldjursbok 2009!

"I denna körka blir man nästan religiös ... – Jag har ju denna boken sedan tidigare och tycker den är underbar. Som gammal göteborgare uppskattar jag Feskekörkan och nu när vi skall få amerikabesök så måste det bli ett besök till Feskekörkan! Det viktigaste minnet från västkusten måste ju ändå vara våra fina fiskar och skaldjur! Underbara recept också ... Pilgrimsmusslor är ett säkert kort som en lättlagad och god förrätt!"

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185957033
Titel
Feskekôrka : fin fisk och goa gubbar - [Fiskekyrka]
Författare
Bill Mason - Ingrid Eliasson
Förlag
Gullers förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
202 x 258 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
846 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gourmand World Cookbook Awards har utsett Feskekôrka till
Sveriges bästa Fisk- och skaldjursbok 2009!

Tidigt på morgonen kommer Sven Wallhult till auktionen i fiskehamnen. Det är här han förser sin affär och förenar nytta med nöje. Buden haglar när kollegor och konkurrenter slåss om makrill, kolja, röding och sjötunga.

Olle Hansson öppnar ugnsdörren, och röken strömmar ut. Inne i mörkret glöder det. Här, på Donsö rökeri, röks lax på hantverksvis i 6065 graders värme för att sedan snabbt fraktas in till Göteborg.

På Gabriels kök, en av Göteborgs populäraste fiskrestauranger, är tempot högt. Alla plattor och ugnar tas i anspråk, råvarorna hanteras med expertis, och 250 gäster om dagen får dagsfärsk fångst på tallriken.

Det är över 130 år sedan Feskekôrka etablerade sig i centrala Göteborg en spektakulär specialsaluhall byggd med inspiration från både norska stavkyrkor och gotisk tradition. Idag, med fyra fiskbutiker och två restauranger, är den ett internationellt begrepp.

I Feskekôrkas godaste berättar fiskare, fiskhandlare, fiskrökare och fiskkockar om en ovanlig och älskad plats. Här finns också en mängd aptitretande recept skapade av Ingrid Eliasson som med Feskekôrka som inspirationskälla bjuder på mat från såväl västkust som världshav, till exempel Kinesiska markulksknyten, rågpanerad sill och Saffranssoppa med sej.

Alternativa sökord: Feskekorka, Feskekyrka, Fiskekyrka, Fiskekyrkan, Feskekyrkan, Feskekörka