Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Spel! - Spel om pengar idag och förr i tiden

Spel! - Spel om pengar idag och förr i tiden

Det första som måste påpekas om Spel är att bokens innehåll är betydligt mer spännande och underhållande än vad omslaget skvallrar om. En bok som utgetts av Tipstjänst som har två jokergubbar på framsidan ger intrycket att det är en bok med allt för mycket fokus på verksamheten hos Tipstjänst (senare Svenska Spel). Men Spel överaskar verkligen.
Som titeln säger handlar boken om hur spel om pengar har utvecklats genom årens lopp. Tio olika författare guidar läsaren genom allt från bingons födelse till hur bönder på medeltiden kunde spela bort sina hästar i prestigefulla byteslekar. Bland de mer kända författarna finns Dan Glimne som skriver om hasardspelens historia och Lars-Gunnar Björklund som mer personligt berättar om spelet Lotttos mödosamma väg till Sverige. Förutom historiska tillbakablickar på olika spels bakgrund och hur de kommit till Sverige finns några intressanta artiklar med fokus på Tipsombuden i landet och till och med ett ombud som ett tag fanns i Bagdad.
Ibland kan samma historiska händelse lyftas fram i flera olika artiklar vilket är nackdelen med antologier men eftersom författarna skriver om olika teman blir det snarare ett komplement då händelsen ses från olika perspektiv.
Tipstjänst i samarbete med Bra Böcker, 1994.Inbunden. 160 sidor.Laminatband.Rikt fotoillustrerad i färg.Format 23,2 x 19,9 cm.Vikt 600 g.Språk:Svenska.Absolut nyskick.Frakt och förpackning 47 kronor.(Sverige).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9171197044
Titel
Spel! : spel om pengar idag och förr i tiden
Författare
Björklund, Lars-Gunnar - Tipstjänst
Förlag
Stockholm : Tipstjänst i samarbete med Bra böcker
Utgivningsår
1994
Språk
Svenska