Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bonden i etern : från Astrid Lindgren till Marit Paulsen - kända röster kring jordbruk och miljö porträtterade i Lantbruksradion
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189702790
Titel
Bonden i etern : från Astrid Lindgren till Marit Paulsen - kända röster kring jordbruk och miljö porträtterade i Lantbruksradion
Författare
Björklund, Leif
Förlag
Vulkan
Utgivningsår
2023
Omfång
115 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
170 x 240 mm
Vikt
240 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bakgrunden till boken är intervjuer i radio­programmet Lantbruksnytt som gick i P1 på söndags morgnarna klockan halv åtta. Lyssningen var hög. Ca 200 000 lyssnade.

I boken presenteras 15 kända profiler inom jordbruk och miljö. Till dessa opinions bildare hör Astrid Lindgren, Marit Paulsen, Gunnar Myrdal och fredprist agaren Norman Borlaug.

Böndernas röster presenteras i ett särskilt kapitel. Så många som 10 jordbruks ministrar hann Leif Björklund möta under den 20-­årsperiod som han var ansvarig för programmet.

Boken är mycket bildrik i både svartvitt och färg. Foton finns från själva inspelningarna i stort antal. Hit hör fotot med fyra jordbruksministrar på ett bräde, inklusive Gunnar Sträng och en press­konferens med kung Carl Gustaf och drottning Silvia på miljökonferensen i Rio 1992.

Från 1978 till 2001 var Leif Björklund lantbruks redaktör på Sveriges Radio. Det är också den tiden, med allt intervjumaterial, som varit grunden för boken Bonden i etern.