Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Götgatan leder till månen

Götgatan leder till månen

Inbunden bok. Natur och Kultur/LTs Förlag. Första uppl. 1999. 337 s. Inbunden. 20x11cm. 519 gram.

Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127352137
Titel
Götgatan leder till månen
Författare
Ranelid, Björn
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1999
Omfång
336 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
516 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med friska ögon betraktar Björn Ranelid sin nya hembygd Södermalm i Stockholm. Hit kom han för tio år sedan och har ännu inte blivit hemmablind. Han har vandrat alla gator och gränder, träffat människor och iakttagit på sitt oefterhärmliga sätt. "Någon gång måste du lära känna Ingrid Fries som en stor och varm vind från Stadsmissionen. Hon går nästan varje dag till det inre av Södermalm. Där ligger en skatt och väntar på dig."
Han har också mött de stora mästarna. "Om natten sjunger Evert Taube till luta på Maria Magdalenas kyrkogård. Den olycklige Lucidor prövar ett danssteg med Stagnelius mö. August Strindberg blickar från terrassen över Saltsjön. Kägelbanan är kvar. Likaså Marklunds och Bejemarks ateljé i gamla kyrksalen på Glasbruksgatan 25. Ni får följa mig dit."
Vita Bergen, Åsö klippor, Ersta och Skinnarvikens höjder är naturligtvis med i denna berättelse. Men också det mer okända. "Finaste sidenväveriet finns där du minst anar det. Nu lägger Sonja Enbuske handen vid kungliga kronor, dyrbara slipsar och schaletter som har mönster av sorg och glädje på Repslagargatan … Jag löper invid brännvinsfat av ek på Reimersholme. De rymmer tusen liter och en obotlig sorg. Det vackraste badhuset gungar lätt på sina fästen … Mitt namn är barnets i Stockholm. Jag häpnar och gläds över dess skönhet".

Björn Ranelid är en av våra stora skönlitterära berättare, senast i de uppmärksammade Till alla människor på jorden och i himlen och Tusen Kvinnor och en sorg. Han framträder ofta i radio och TV, är en mycket efterfrågad föredragshållare och har under årens lopp publicerat många artiklar i olika ämnen. I boken Stockholms själ skriver han t ex om stadens koloniområden och parker.