Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den musiska människan : barnet, sången och lekfullheten genom livets faser

Den musiska människan : barnet, sången och lekfullheten genom livets faser

Runa 1991 Hårda pärmar, trådbunden, 343s. 24x17cm, 650g. Illustrerad. Något repiga pärmar, färgöverstrykningar, försättsbladet saknas. Vad betyder musiken för oss människor? För fostret, när livet utvecklas? För förskolebarnet, när livet utforskas? För barnet i skolan, när kunskapen inhämtas? För tonåringen, när livet utmanas? För den vuxne konstnären, när livet ska uttryckas? För den åldrande människan, när livet är på väg mot sitt slut?
Vi är alla musiska, på olika sätt och i olika tonarter från det sjungande barnet i sandlådan till Sjostakovitj under Stalins förtryckarregim. Hur oumbärlig är inte den skapande kraften och fantasins blå hästar i människolivets vardag med glädje och kamp!
Den musiska människan är en fackbok utifrån forskarens djupa kunnande om skapande och inlärning, om musik och om barnkultur. Men boken syftar längre än så. Den ger också skönlitterära glimtar ur människors vardagsliv. Ty boken handlar om musiska människor och sträcker sig därför själv mot det musiska i form och innehåll. Jon-Roar Bjørkvold är professor i musikvetenskap vid Oslo Universitet. Han har under olika perioder studerat och forskat i dåvarande Sovjetunionen och varit gästprofessor vid University of California. Hans doktorsavhandling Den Spontane barnesangen i vårt musikalske morsmål var den första i västvärlden om musikalisk barnkultur. Innehåll:
I leken lär sig barnet att leva. Den lekande barnkulturen. Den musiska människan i klassrummet. Från inlärningsekologi till undervisningsekologi.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9188298043
Titel
Den musiska människan : barnet, sången och lekfullheten genom livets faser
Författare
Bjørkvold, Jon-Roar - Carlberg, Hans
Förlag
Stockholm : Runa
Utgivningsår
1991
Språk
Svenska