Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Att älska den man kan få : januariavtalet och svensk demokrati i förändring
Att älska den man kan få : januariavtalet och svensk demokrati i förändring Att älska den man kan få : januariavtalet och svensk demokrati i förändring

Att älska den man kan få : januariavtalet och svensk demokrati i förändring

Häftad bok. Bokförlaget Atlas. 1 uppl. 2022. 261 sidor.

Mycket gott skick. Omslaget har en gång blivit vått och den bakre sidan är lätt "vågigt". I övrigt är den som nyskick, vilket känns.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174450347
Titel
Att älska den man kan få : januariavtalet och svensk demokrati i förändring
Författare
Bjereld, Ulf
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
2022
Omfång
261 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
143 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
420 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Förr bestod regeringar av partier som tyckte om varandra. Men i ett allt mer splittrat politiskt landskap får kontrakt ersätta känslorna. Är kärlekens tid över i politiken?I boken Att älska den man kan få analyserar författarna den omvälvande förändring som svensk politik just nu genomgår och som berör alla partier och medborgare.  I denna närstudie av Januariavtalets uppgång och fall undersöks varför Centerpartiet och Liberalerna valde att lägga Alliansen i ruiner trots att ett politiskt kärleksäktenskap hade varit möjligt. Men också varför Socialdemokraterna slöt en pakt som i hög grad var främmande för deras egen ideologi. Gåtan är: varför har en stor högermajoritet i riksdagen under så många år låtit en rödgrön minoritetsregering styra landet?Ulf Bjereld är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han var 2015-2020 ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet och i den egenskapen adjungerad till Socialdemokraternas partistyrelse och verkställande utskott.Cecilia Garme är fil dr i statsvetenskap och verksam som politisk journalist och moderator i Stockholm. Under valåret 2022 arbetar hon för Tidningen Vi och Kvartal. Jonas Hinnfors är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Hans forskning är inriktad på politiska partiers beteende och ideologi.