Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Peter den store

Peter den store

Häftad bok. Historiska Media. 2024. 176 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Peter den store var fast besluten att med alla medel omvandla Ryssland till ett imperium som kunde tävla med övriga europeiska länder. Med järnhand införde tsaren en mängd västerländskt inspirerade förändringar, allt ifrån att tvinga sina undersåtar att raka av sig skäggen till att skapa en slagkraftig armé och flotta. Med den fick han tillträde till Östersjön och grundade Sankt Petersburg, varpå han besegrade den svenske arvfienden Karl XII. Genom flera fälttåg expanderade han det ryska riket åt alla väderstreck. Som självhärskare med oinskränkt makt kunde Peter också ta kontroll över den dittills så mäktiga ortodoxa kyrkan.

Tomas Blom skildrar hur Peter i ett slag förde sitt rike från medeltida till upplysta ideal och hur intresset för västerlandets idéer och teknologi drev tsarens reformanda. Än idag fängslar berättelsen om Peter den stores liv och verk och han hyllas fortfarande som nationalhjälte i Ryssland.

Boken ingår i serien Världens dramatiska historia.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789180504140
Titel
Peter den store
Författare
Blom, Tomas
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2024
Omfång
172 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
135 x 205 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
258 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Peter den store var fast besluten att med alla medel omvandla Ryssland till ett imperium som kunde tävla med övriga europeiska länder. Med järnhand införde tsaren en mängd västerländskt inspirerade förändringar, allt ifrån att tvinga sina undersåtar att raka av sig skäggen till att skapa en slagkraftig armé och flotta. Med den fick han tillträde till Östersjön och grundade Sankt Petersburg, varpå han besegrade den svenske arvfienden Karl XII. Genom flera fälttåg expanderade han det ryska riket åt alla väderstreck. Som självhärskare med oinskränkt makt kunde Peter också ta kontroll över den dittills så mäktiga ortodoxa kyrkan.Tomas Blom skildrar hur Peter i ett slag förde sitt rike från medeltida till upplysta ideal och hur intresset för västerlandets idéer och teknologi drev tsarens reformanda. Än idag fängslar berättelsen om Peter den stores liv och verk och han hyllas fortfarande som nationalhjälte i Ryssland.Boken ingår i serien Världens dramatiska historia.