Bo Hagströms kokbok. Från mormor till medelhavet
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Format 25 x 20 cm Vikt 870 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med inspirerande fotografier i färg av Tine Guth Linse. Medelhavsresenären, journalisten, kokboksförfattaren och tv-programledaren Bo Hagström levererar här en kokbok med en kombination av den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten. INNEHÅLL: Förord. Så ska det smaka. Soppor, såser och salsor. Italienska pajer. Passion för ost. Brödfödan. Omeletter, gratänger och patéer. Väntans mat. Medelhavsinspirerad husmanskost. Receptregister.
// Skyddsomslaget har diskreta hanteringsspår, inlagan är närmast i nyskick. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [1063]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
